¿Quiénes somos?

Los hermanos Meabe regentan una explotación hortícola bajo invernaderos situada en Derio, en el Caserio Perubi-Bekoa del Bº San Isidro.

La trayectoria profesional de la explotación es de más de 30 años. Toman la explotación de su aita quien montó, en 1981, 1700m2 de túneles fríos, la cual amplían Oscar e Iñaki en 1988 con otros 2000 m2, proceso que se replica en años sucesivos hasta llegar a la superficie actual bajo plástico entre Multicapillas y Túneles fríos de 15.000 m2.

En la actualidad trabajan en la explotación los dos hermanos junto con 4 operarios.

El cultivo es en tierra y producen tomate, pimiento, lechuga, puerro, cebolla, guisante y calabacín. El tomate se comercializa con Euskolabel y mantiene la certificación de Producción Integrada del País Vasco.

Hacen tres ciclos de cultivo para el tomate; el primero con plantación el 15 de febrero y calefactado con Biomasa; el 2º y 3º sin calefactar en abril y junio, respectivamente. El pimiento se planta en marzo sin calefactar.

Procuran hacer rotación de cultivos; calabacín plantación en marzo, puerro plantación en julio, cebolla plantación de octubre a enero, guisante siembra en diciembre y lechuga plantación todo el año.

Comercializa en Mercabilbao en el pabellón de productores.

Son socios de BIHOEL.


Meabe anaiek baratze-ustiategia zuzentzen dute, berotegien bidez, Derion, hain zuzen, San Isidro auzoko Perubi-Bekoa baserrian.

Ustiategiak 30 urtetik gorako ibilbide profesionala du. Aitarengandik jaso zuten, zeinek, 1981ean, 1700m2 tunel hotz muntatu zituen; Oscar eta Iñakik, 1988an, beste 2000 m2-rekin handitu zutena. Prozesu hori hurrengo urteetan erreplikatu egiten da, plastiko azpiko egungo 15.000 m2-ko azalera lortu arte: kapera anitz eta tunel hotz.

Gaur egun, bi anaiak ari dira ustiategian lanean, lau langilerekin batera.

Laborea lehorrean da, eta tomatea, piperra, uraza, porrua, tipula, ilarra eta kuiatxoa ekoizten dituzte. Tomatea Eusko Label gisa merkaturatzen da, eta Euskal Herriko Ekoizpen Integratuaren ziurtagiria du.

Tomatearentzako hiru laborantza ziklo egiten dituzte; lehena otsailaren 15ean landatutakoa eta biomasa-berogailua duena; bigarrena eta hirugarrena, berogailurik gabekoak, apirilean eta ekainean, hurrenez hurren. Piperra martxoan landatzen da, berogailurik gabe.

Laboreak txandakatzen saiatzen dira; kuiatxoa martxoan landatzen da; porrua, uztailean; tipula, urritik urtarrilera; ilarra abenduan ereiten da eta uraza urte osoan landatzen da.

Mercabilbaon merkaturatzen dituzte ortuariak, ekoizleen pabilioian.

BIHOELeko bazkide dira.


 



Contacto

  • NIF: E48999296
  • CB HERMANOS MEABE UGARTE
  • Barrio San Isidro, 1, Caserio Perubi-Bekoa Derio 48160 España

¿Dónde estamos?

  • Barrio San Isidro, 1, Caserio Perubi-Bekoa Derio 48160 España

Loading...