¿Quiénes somos?
Cumplido el sueño de ser baserritarra en el S.XXI, Aitor Aurrekoetxea imparte talleres de elaboración de talo con cereal de maizal propio prensado en molino de piedra que data de 1843. Cuenta con granja de explotación porcina y obrador para la elaboración de los productos cárnicos obtenidos en la propia explotación, cumpliendo con toda la normativa sanitaria vigente.
Más de 20 años ya dedicado a la cría de cerdos autóctonos con todas nuestras granjas situadas en campas de Lezama, Arrieta, Mungia y 10 hectáreas del monte Jata (Bizkaia).
La variedad de cerdo es autóctona Euskal Txerri y están criados a base de maíz y pienso naturales. Son recios y muy rústicos.
Son socios de EKOLUR.
XXI. mendeko baserritarra izateko ametsa gauzatu du Aitor Aurrekoetxeak,
eta bere
artasoroko zerealaz –1843ko harrizko errota batean zanpatutakoa– taloa egiteko
tailerrak ematen ditu. Txerri-ustiategia eta bertan lortutako txerrikiak egiteko
lantegia ditu, indarreko osasun-araudia betez.
Hogei urte baino gehiago darama bertako txerriak hazten, Lezama, Arrieta eta
Mungiako zelaietako abeletxeetan eta Jata (Bizkaia) mendiko 10 hektareetan.
Euskal Txerria da bertako txerri-barietatea, eta txerriak arto eta pentsu naturalen bidez
hazten dira. Mardulak eta oso landatarrak dira txerriak.
EKOLUReko bazkide dira.
Contacto
- Aitor Aurrekoetxea
- 685757575 (...click para ver) 685757575
- oficina.aurrekoetxea@gmail.com (...click para ver) oficina.aurrekoetxea@gmail.com
- NIF: 78888761A
- TALOTOKI
- Apdo. Correos, 47, Mungia 48100 España
¿Dónde estamos?
- Apdo. Correos, 47 Mungia 48100 España