¿Quiénes somos?

El productor Ugaitz Iturbe está al frente de Ugabe Txakoli, una pequeña explotación ubicada en el municipio vizcaíno de Artea que cuenta con un total de 2 hectáreas de viñedos, bodega y planta propia de embotellado.  

Acogido a la D.O. Bizkaiko Txakolina desde el año 2016, este txakoli se produce de manera completamente artesanal, mediante un laborioso proceso que garantiza la calidad del producto final. El tamaño de la explotación, de extensión reducida, permite a Ugaitz cuidar al máximo la selección de la uva, eligiéndola una a una y descartando la fruta que no cumple con las condiciones óptimas.

Ugabe Txakoli se elabora empleando un 80% de uva Hondarrabi Zuri, una variedad autóctona del País Vasco que le confiere al caldo las características propias del txakoli. Además, y para aportar un extra de calidad, la elaboración del vino se completa con uva Chardonnay (10%) y Petit Courbu (10%), ambas variedades francesas y cultivadas en la propia explotación.

Otra de las peculiaridades de este txakoli es la crianza sobre lías; un procedimiento que envejece el txakoli y que permite que el caldo, de un intenso color oro, adquiera más cuerpo y aguante más tiempo en botella.

Son socios de BIALTXA.


Ugaitz Iturbe ekoizlea da UgabeTxakoli txakolindegiaren buru. Ustiategi txikia da,  Bizkaiko Artea herrian dago eta 2 mahasti-hektarea, upategia eta botilaratzeko instalazioa ditu.  

2016. urteaz geroztik Bizkaiko Txakolina Jatorrizko Deiturapean dago txakolina. Artisau-eran ekoizten da, prozesu neketsu baten bidez, azken produktuaren kalitatea bermatzeko. Ustiategiaren tamaina txikiari esker, Ugaitz txakolindegiak mahatsa kontu handiz hautatzen du, hots, banan-banan, egoera onean ez dauden mahatsak baztertuta.

Ugabe txakolina egiteko Euskal Herriko Hondarrabi Zuri barietate autoktoen % 80 erabiltzen da, txakolinari berezko ezaugarriak ematen dizkiona. Halaber, aparteko kalitatea emateko, txakolina egiteko, Chardonnay (% 10) eta Petit Courbu (% 10) mahats-barietate frantsesak erabiltzen dira. Ustiategian bertan hazten dira horiek.

Txakolinak badu beste berezitasun bat, mahatsak lien gainean hazten direla; modu horren bidez, txakolina zahartu egiten da eta, ondorioz, ardoak, urre-kolore bizikoak, gorputz gehiago hartzen du eta botilan denbora gehiago irauten du.

BIALTXAko bazkide dira.

Contacto

  • Ugaitz Iturbe
  • 620978966 (...click para ver)
  • NIF: 30680303M
  • Ugabe Txakoli
  • Sarasola, 8, Artea 48340 España

¿Dónde estamos?

  • Sarasola, 8 Artea 48340 España

Loading...