¿Quiénes somos?
Nuestra bodega Zabala Txakolina forma parte de la Denominación de Origen Bizkaiko Txakolina.
Somos la cuarta generación familiar elaborando txakoli, actividad que comenzó el bisabuelo de Igor en el caserío familiar Basigo. En la bodega familiar fue también donde empezamos nosotros y tomamos las riendas de la actividad txakolinera en 2004, situada al lado de la Parroquia de Andra Mari, en un entorno caracterizado por un microclima idóneo para el cultivo de la vid y de los famosos naranjos y limoneros de Bakio.
En 2017 nos hemos trasladado de la zona del Palacio de Elexpuru (barrio Elexalde), a la del Palacio de Ormatza, al barrio Goitisolo.
Actualmente es aquí donde tenemos la mayor parte del viñedo y es él quien nos ha traído aquí.
La bodega es de nueva construcción, muy bien pensada, y contiene depósitos de acero inoxidable con capacidad para 14.000 litros de txakoli blanco, rosado y tinto, así como otra de 5.000 litros para el txakoli Gaztelugatxe.
Mezclamos las diferentes variedades con el fin de realizar diferentes tipos de fermentaciones con cada mezcla, lo que da como resultado uno u otro txakoli, cada cual con su específico coupage y aromas, como indicamos a continuación:
· Txakoli Zabala zuri (blanco) y Zabala gorri (rosado): una fermentación alcohólica.
· Txakoli Zabala beltza (tinto): una fermentación alcohólica y otra maloláctica.
· Txakoli Gaztelugatxe (blanco): fermentación alcohólica y otra de lias (total 6 meses).
Los diferentes precios de venta de cada uno están relacionados con el mayor o menor trabajo realizado en sus elaboraciones, siendo el Gaztelugatxe el más laborioso de obtener.
Venta directa en bodega de cajas de 12 botellas, de 6 botellas y de 3 botellas.
Somos socios de BIALTXA.
ZabalaTxakolina upategia Bizkaiko Txakolina Jatorrizko Deituraren partaide da.
Txakolina egiten diharduen laugarren belaunaldia gara. Izan ere, Igorren birraitonak ekin zion jarduerari familiaren Basigo baserrian. Familiaren upategian hasi ginen gu ere, eta 2004an txakolina egiteko jardueraren ardura hartu genuen, Andra Mari parrokiaren ondoan, mahatsondoa eta Bakioko laranjondo eta limoiondo ospetsuak hazteko mikroklima aparta duen ingurunean.
2017an, Elexpuru jauregiaren eremutik (Elexalde auzoa) Ormatza jauregiaren eremura (Goitisolo auzoa) joan ginen.
Gaur egun, hortxe ditugu mahasti gehienak, horrek ekarri baikaitu bertara.
Eraiki berria da upategia; oso ondo pentsatuta dago, eta altzairu herdoilgaitzezko biltegia du 14.000 litro txakolin zuri, gorri eta beltz gordetzeko eta beste bat, 5.000 litro Gaztelugatxe txakolin biltegiratzeko.
Barietate ezberdinak nahasten ditugu nahaste bakoitzaz hartzidura-mota ezberdinak egiteko, eta emaitza txakolin-mota bat edo beste bat da, zeinek bere coupage eta lurrinarekin, jarraian adieraziko dugunez:
· Zabala zuri txakolina (zuria) eta Zabala gorri (gorria): hartzidura alkoholikoa.
· Zabala beltza txakolina (beltza): hartzidura alkoholika eta bigarren hartzidura, malolaktikoa.
· Gaztelugatxe txakolina (zuria): hartzidura alkoholika eta lien hartzidura (6 hilabete guztira).
Txakolinak egiten emandako lanaren araberakoak dira salneurriak; esaterako, Gaztelugatxe txakolina egiteko lana da neketsuena.
Upategian bertan saltzen dira txakolinak, 12, 6 eta 3 botilako kutxetan.
BIALTXAko bazkide gara.
Contacto
- Zabala Txakolina
- 656 767 954 (...click para ver) 656 767 954
- zabalatxakolina@gmail.com (...click para ver) zabalatxakolina@gmail.com
- NIF: 30607543V
- ZABALA TXAKOLINA
- Goitisoloalde, 22, A BAKIO 48130 España
¿Dónde estamos?
- Goitisoloalde, 22, A BAKIO 48130 España